Jan 20

Haiti je zrušilo. Čist. To je jasno tudi ne ne vem kako rednemu spremljevalcu dogajanja po svetu. In v bistvu je takšna informacija ogromnemu delu populusa čisto dovolj. Res ne vem, da je treba vsak dan znova obveščati, da je ruševin veliko, mrtvih prav tako, da ti ležijo na ulicah, da je možnost kužnih bolezni velika, da se pojavljajo tolpe… Meni se zdi ponavljanje te mantre vsak dan sadistično in nepotrebno. Potencialni prejemnik informacij, ki se vsak dan na novo v popolnosti pusti obvestiti o tem, pa je navaden perverznež.
Še toliko bolj neporebno, pa je pošljanje novinarjev na ‘fejs of d plejs’! Zakaj?!?! Tisti perverzneži, ki želijo, si bodo našli vse potrebne informacije o razsežnosti katastrofe kje drugje. Na si-en-enu ali pa na spletu. Ne vem zakaj je morala v tisto revščino svoj lobček pristaviti še Jeseničnikova Vlasta. In tistim revežem odžirati vodo, hrano, šotore in kaj še. Če ne prideš tja z lopato in dobraim želodcem, ki je sposoben ignorirati tisti smrad, ki ga povzročajo razpadajoča trupla izpod ruševin (ane RTVSLO?), nimaš tam kaj iskati. Konec.
Vsi tisti nesposobni perverzneži, ki jim Vlastino javljanje z letališča, da je lahko karseda blizu pomoči, namenjene žrtvam potresa, predstavlja vrhunec njihovega bednega dneva pa naj vprašajo sosede, ki so vešči interneta, če je mogoče še kakšen revež čudežno preživel in ali je že 200 tisoč mrtvih ali še ne. Drug teden bodo na sirote iz Haitija tako in tako vsi pozabili, ker bo v Velenju spet nekdo poginil za prašičjo ali pa kako drugo gripo.

  • Share/Bookmark

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Bentilnik