Dec 12

Dogodki zadnjih mesecev kažejo rezultate tudi tako, da precej spremljam večerni program slovenskih televizij. Ker bojkotiram prijetno špansko govorečo mladinsko serijo Rebelde, sem tako precej zvest gledalec oddaje Svet, na Kanalu A z Markom Porčem ali ostalimi sidrirnimi možmi in damo. Tako čudovito kot sedaj poznam vse slovenske lomljive zgodbe jih nisem še nikoli. Ah, le kako sem lahko brezbrižno hodil po svetu ne vedeč o elektro težavah, ki pestijo prijazne prebivalce Renč… pa vse podrobnosti Romske problematike in vsa tista izčrpna poročanja talentirane novinarke z nekolikanj nerodnim priimkom, Katarine Drlja.

Zadnji teden, se v njihovi družbi tako izobražujem na področju muslimanov, Bošnjakov, gradbenih dovoljenj, in đžamij… Vse skozi enotne prispevke. Mi pa nekaj ni čisto jasno. Vsako novo lekcijo pričnemo z fotografijo džamije, zraven pa je fotografije 14 nadstropen blok. Ne vem zakaj se tisti 14 nadstropni blok venomer gura v diskusijo o isamu. In zakaj ravno 14 nadstropni. Zakaj ne 12 nadstropni, ampak z visokimi stropi. Kakorkoli že, v moje teološko razsvetljevanje in pridobivanje vsebin za morebitni medkulturni dialog tisti blok vnaša nemalo zmede. Naj potem, ko Amirju zaželim ‘bajram šerif mubarek olsun’, takoj v debato navržem kakšno o 14 nadstropnicah, ki sem jih uzrl zadnji teden, ali bi to bilo malce preuranjeno, glede na to, da se ne poznava ne vem kako dobro.

Svet na Kanalu A-jevsko podkovan, sem se včeraj spravil gledat tudi izmanjavo mnenj na Trenjih. Čeprav še sedaj ne razumem, ali je problem v gabaritih, minaretu, teroristih, železnici, papežu Janezu Pavelu drugemu, arabskih financerjih, moram priznati, da sem v debati užival. Tudi sicer na sploh menim, da je g. Uroš Slak, najbolj talentiran scenarist siuacijskih komedij in je njegovih talentov pravzaprav škoda za dnevno-informativno oz. temu ustrezno uredništvo. Je pa gospod iz Liste za čisto pitno vodo vztrajno omenjal neke stanovanjske bloke in sem vsaj umestil tisto štirinajstnadstropnico v celo zgodbo…. Vsaj mislim.

Glede tega referenduma pa takole. Jaz ne bom šel. Tako kot nisem šel na tistega o železnicah, telefonih, elektrarnah in bogsigavedi katere sem še zamudil. Se en čutim poklicanega, da odločam o zadevah o katerih pojma nimam… volilna pravica gor ali dol. Pa tudi sicer se mi zdi, da udeležba na morebitnem referendumu na bo ravno bogata. PRavzaprav se mi zdi, da se ga bosta v velikem številu udeležili le dve družbeni skupini. Muslimani na eni strani in fašisti na drugi. Po tem referendumu bomo natančno vedeli koliko sta ti skupini številčni. In res ne želim imeti natančnega podatka o tem  koliko fašistov živi na tej krpi sveta. Zato upam, da referenduma ne bo. Prispevki o 14 nadstropnem bloku pa naj kar bojo.

  • Share/Bookmark

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Bentilnik