Jun 18

Slavni prebivalci Kranjske te dni najbolj ljubimo konjičke. Jeklene … Avte, ane … Svoje, lepe, moderne, okretne, najhitrejše avtomobile. Svoje!!!

A Kranjc ne bi bil Kranjc, če ne bi svoj analitični uč vrgel tudi na avto svojega bližnjega. In potem objektivno pokritiziral porabo sosedovega, slab pleh od avta od fanta svoje sestre, mizerne pospeške med sto in stopedeset na uro od ibize od unga kelnerja, ki jo je itak ful preplačal. In potem še par mastnih na račun bratranca (intermezzo: ali poznate ljudi, ki svojim sestričnam pravijo »bratranka« – meni je to ena najgrših besed v slovenskem jeziku) ki ni njega s sabo vzel, ko je golfa trojko kupoval, zdej pa ma, ker ga je prodajalec nategnil in mu podtaknil avto, ki je bil ziher prevrnjen, ker mu šibedah zamaka in ga skoz v levo vleče.

Najraje imamo svoje in oni imajo najraje nas zato se bomo v njih peljali sami!!! Tudi na randije se gre v paru, ane. Ker jih imamo iskreno radi, jih na randi peljemo pogosto. Vsaj dvakrat na dan. Na šiht pa iz šihta. Včasih, ko grem proti mestu, da bi se še mentalno zbudil in si popestril sluzasto razvlečene jutranje minute, štejem v koliko avtomobilih sedi več kot en (z arabsko številko 1) potnik. V treh in pol kilometrih pridem ponavadi tja do šest (z rimsko številko VI). Rekord je pa 9 (z besedo devet).

Ob vikendih pa je malo bolj svečano. Lastnik (govorim o moškem spolu, ker mislim, da so desci bolj mahnjeni na avte pa še lažje govorim o svojem plemenu brez tega, da bi bil označen za šovinista) spije kakšno pivo, viski, štok kolo, šnopc kolo, več kot ob sredah in drugih delovnih dneh, svojo ljubico (beri avto – kljub temu, da je avto samostalnik moškega spola, ga bom odsihmal imenoval ljubica, saj bi v nasprotnem lahko šlo za opisovanje homoerotične ljubezni, kar pa ni v skladu s načeli rimokatoliške cerkve in torej neposredno v nasprotju z božjo voljo, tega pa nočem početi saj smo Kranjci bogaboječ narod) pa počasti z OMV-jevim gorivom z revolucionarnimi sto oktani. Lastnik poln alkohola in z njem pridobljenega šarma bo tako svojo ljubico lažje zapeljal, ona pa, polna oktanov, bolje vlekla.

Da je ljubezen do avta Kranjcu vrojena vedo tudi policaji, saj na prvi pogled izgleda, da ne počnejo nič drugega kot čemijo po grmovjih sedeč v paru v svojih avtomobilčkih (ha! – promiskuitetneža!!!) in čakata, da bo mimo pripeljal ljubezenski par. On poln alkohola, ona polna oktana. Po njihovem mnenju prepovedana ljubezen! (Intermezzo: Poleg avtomobilčkov sedaj nastopajo tudi na konjih, ki za seboj nemarno spuščajo ogromne dreke – ponavadi ravno na najbolj eminentnih urbanih lokacijah in na kolesih. Tudi o tej temi mislim kaj napisati. Prijatelj je nekoč razvil teorijo, da na to prevozno sredstvo postavljajo najbolj luškane pripadnike slovenske policije. To teorijo sva ob priložnosti tudi predstavila pripadniku kolesarske divizije pa nama je prej ostro in neprijazno odgpvpril naj se pobereva. To je najine sume samo še potrdilo – bila sva preblizu resnici. Oni dan me je celo ustavila ciklopolicistka. Blondna. O tem ne mislim več pisati.)

Po parih zmenkih se začne obdobje zaznamovano z obdarjevanjem, drobnimi pozornosti, sladkimi razvajanji…Sem spadajo nalepke (car tatoo), spojlerji, zatemnjevanje stekel, redna tedenska poliranja, udeleževanje lepotnih tekmovanj, filanje gepeka z avdio video opremo, navigacijska oprema …. Daleč smo prišli od teniške žogice na kljuki za prikolico, majhne plišaste živalice na retrovizorju in nalepk castrol ali avtokamp Lanterna, Poreč. Za to obdobje v odnosu je značilno tudi to, da je avto brezibno očiščen, primeren za farmacevtske poskuse, medtem ko njega lastnik nikoli več ne dobi vsega črnega izza nohtov.

Odnos se poglablja, ljubezen cveti in po neki sobotni zabavi odločitev za naslednji korak. Ona poskočna, lepa, polna oktana, on ravno prav pijan, da mu zraste samozavest: »Popeljal jo bom pred oltar!!! Bi šla?!?!«

»Bi!«

nedeljska.jpg

Sobota 18.6.07, ob 11h v okolici Ig-a.(Po pregledu okolice ugotovljeno, da je bila v bližini potekala gasilska veselica).

Pa še en štiklc, ki paše zraven.

 

 • Share/Bookmark

6 komentarjev

 1. 1 marcos
  14:24 - 18.06.2007

  hehe zadel si bistvo :)

 2. 2 Polar Bear
  14:36 - 18.06.2007

  eheheh… ja dobro napisano ni kaj… Zapičil bi se pa v tisto ”bratranka”… no poznam nekaj ljudi, ki bratrancem pravijo ‘’sestriči” … le kdo bi razumel te štajerce, kaneda???

 3. reklam 3 reklam
  11:09 - 19.06.2007

  hehe :)

  sam je “štiklc” še velik bl grda beseda. je res nagravžna …

 4. bentilnik 4 bentilnik
  11:50 - 19.06.2007

  No, tole s sestriči mi je novo – tudi grozna beseda. Včasih je res težko s Štajerci :)

  Štiklc je neobičajno grda beseda. Bila je že takrat, ko so jo v 80-tih lansirali. Ampak mislim, da kljub njeni grdosti še vedno predobra za opis glasbenega izdelka do katerega pelje.

 5. bojc 5 bojc
  12:39 - 19.06.2007

  Štiklc je čisto lepa beseda, ker nakazuje 15-centimetrske podpore začetku spodnjega dela prelestnih nog, ki se pogosto rade nadaljujejo v prav tako prelestne boke in naprej. Na koncu lahko pripeljejo tudi do možgan. Nemogoče, kot se sliši (bere), ampak vseeno.

 6. bronte72 6 bronte72
  20:22 - 19.06.2007

  Hmmm… tole,Slovenci (srček) avto >> resnično motnja. Naroda, vsakdana in osebnosti.

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Bentilnik